Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00

Novelle Makaron Z Soczewicą Czarną Dla Diabetyków Świderki 250 g

Symbol: 5900354039822
Dostępność: Mało
10.14
10.14
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
Brak

Novelle Makaron z Soczewicą Czarną dla Diabetyków Świderki 250 g to wyjątkowy produkt, stworzony z myślą o osobach dbających o czystość swojej diety. Głównym składnikiem makaronu jest soczewica czarna, która nadaje mu unikalnego, lekko orzechowego smaku i intensywnego koloru. Stanowi on idealny wybór dla osób poszukujących alternatywy dla tradycyjnych makaronów.

 

Makaron w kształcie świderków idealnie komponuje się z różnego rodzaju sosami i innymi dodatkami, a jego lekko orzechowy smak dodaje daniom niebanalnego charakteru. Świetnie sprawdza się on w codziennym gotowaniu - zarówno w ciepłych posiłkach, jak i sałatkach. 

 

Makaron z soczewicą czarną od Novelle stanowi naturalne źródło białka i błonnika oraz takich substancji odżywczych jak cynk i chrom. Jego dodatkowym atutem jest niski indeks glikemiczny (poniżej 55), krótki czas przygotowania oraz prosty skład bez zbędnych dodatków, w tym sztucznych barwników i konserwantów. 

 

Podsumowując, Novelle Makaron z Soczewicą Czarną dla Diabetyków Świderki 250 g to idealny produkt dla osób, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych makaronów. Jego ogromnym atutem jest atrakcyjny smak, duża uniwersalność, szybkość w przygotowaniu, zawartość substancji odżywczych oraz prosty skład bez zbędnych dodatków.

Parametry:
  • Składnik - 100 g (po ugotowaniu) (%RWS)
  • Wartość energetyczna - 730 kJ/173 kcal (9%)
  • Tłuszcz - 0,9 g (1%)
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g (1%)
  • Węglowodany - 25 g (10%)
  • - w tym cukry - 0,2 g (0%)
  • Błonnik - 8,2 g (-)
  • Białko - 12 g (24%)
  • Sól - <0,01 g (0%)</li>
  • Cynk - 2,5 mg (25%)
  • Chrom - 11,6 μg (29%)

mąka z czarnej soczewicy 73,5 %, mąka pełnoziarnista z PSZENICY TWARDEJ (Triticum durum), mielona łuska gryki, cynk, chrom.

Produkt może zawierać jaja.

Sposób przygotowania

1. Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
2. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia.
3. Gotować 5 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
4. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.

 

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.



Podmiot odpowiedzialny: Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15A, 35-082 Rzeszów NIP: 8133278856

źródło cynku i chromu 

wysoka zawartość białka (12 g/100 g po ugotowaniu)

szybki w przygotowaniu (5 minut)

wszechstronne zastosowanie 

niski indeks glikemiczny (poniżej 55)

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: