Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Niro Kasza Manna Z Płaskurki BIO 400 g to wysokiej jakości produkt, który jest odpowiedzią na potrzeby osób poszukujących smacznych, pożywnych i naturalnych składników w swojej diecie.
Płaskurka, z której wykonana jest kasza, to dawna odmiana pszenicy, która dzięki swojej wartości odżywczej cieszy się coraz większym zainteresowaniem wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Kasza manna z płaskurki stanowi m.in. źródło błonnika oraz białka, dlatego stanowi odpowiedni wybór dla wegan i wegetarian.
Kasza manna z płaskurki doskonale nadaje się do zagęszczania sosów, przyrządzania deserów oraz jako dodatek do zup czy jako podstawa śniadań w postaci kaszki. Jej delikatny smak idealnie łączy się z różnymi dodatkami, począwszy od świeżych owoców, przez orzechy i miód, po różnego rodzaju warzywa.
Podsumowując, Niro Kasza Manna Z Płaskurki BIO 400 g to produkt, który zachwyca nie tylko swoim bogatym profilem odżywczym, ale także mnogością zastosowań w kuchni. Jest to doskonały wybór dla każdego, kto ceni sobie pożywne, ekologiczne składniki.
Parametry:
Składnik - 100 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 1409 kJ / 333 kcal (17%)
Tłuszcz - 2,0 g (3%)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g (3%)
Węglowodany - 61,0 g (23%)
- w tym cukry - 1,6 g (2%)
Błonnik - 9,6 g (-)
Białko - 13,0 g (26%)
Sól - <0,01 g (0%)</li>
pełnoziarnista kasza manna z pszenicy płaskurki (100%)*
* z rolnictwa ekologicznego
Na tej samej linii produkcyjnej wytwarza się produkty z żyta*, owsa* i orkiszu*.
Sposób użycia
Gotować w proporcji 1 lub 2 kopiaste łyżki kaszy manny na 250 ml MLEKA lub wody (w zależności od preferowanej konsystencji). Odmierzamy 250 ml MLEKA, trochę odlewamy do szklanki i mieszamy z kaszą manną. Pozostałe MLEKO zagotowujemy, wlewamy roztwór z kaszą manną, stale mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Gotujemy 8-10 min. do zgęstnienia. Gotowe danie podajemy z syropem lub musem owocowym.