Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00

Frank&Oli Soft Cookie Peanut Butter Chocolate 50g

Dostępność: Duża dostępność

Cena: 4.51

Cena: 4.51

szt
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505

Dostępność i dostawa

Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
  • Kurier 0

Więcej o produkcie

Ilość w opakowaniu
1 szt

Frank&Oil Soft Cookie Peanut Butter Chocolate 50g to smaczne ciasteczko z pastą z orzechów arachidowych, wegańską czekoladą, bezglutenowymi płatkami owsianymi i błonnikiem z korzenia cykorii.

 

Miękkie ciasteczko o niesamowitym czekoladowym smaku, jest nie tylko pyszne, lecz zupełnie zdrowe. Dostarcza błonnika pokarmowego pozytywnie wpływającego na układ pokarmowy. Dzięki wegańskim produktom może być spożywane przez wegan i wegetarian. Niewątpliwą zaletą jest też brak glutenu i laktozy oraz zrezygnowanie z dodatku cukru.

Orzechy arachidowe to nic innego jak pyszne i pożywne orzechy ziemne, zwane także fistaszkami. Zawierają duże ilości aminokwasów niezbędnych do budowy białek. Pod postacią mąki stanowią bazę dla ciasteczka, natomiast jako pasta nadają mu niepowtarzalny smak.

Błonnik pokarmowy z korzenia cykorii, zwany jako inulina to mieszanina związków nietrawionych przez enzymy i niewchłanianych przez kosmki jelitowe, natomiast stanowiących element balastowy dla jelit. Usprawnia ich pracę oraz ułatwia wypróżnianie. Dodatkowo stosuje się ją jako prebiotyk, ponieważ rozkładana jest i przetwarzana na energię przez „zdrowe" bakterie bytujące w okrężnicy. Również w płatkach owsianych występuje błonnik, zwiększa on masę wypróżnień [ID 819].

 

Podsumowując, Frank&Oil Soft Cookie Peanut Butter Chocolate 50g to świetny sposób na zróżnicowanie swojej diety. Ciasteczko stanowi pyszną przekąskę między posiłkami lub jako deser. Oprócz walorów smakowych dostarcza tez wartościowych składników odżywczych.

Parametry:
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: