Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Pronox Technology - Profesjonalny dystrybutor i dostawca artykułów biurowych oraz szkolnych - Pracujemy Pn-Pt 15:00 - 20:00
Bartolini Makaron Proteinowy Z Ciecierzycy Penne Bezglutenowy BIO 250 g
Symbol:
5901902004583
Dostępność:
Mało
8
szt.
Cena:20.08
Cena:20.08
szt.
Zamówienie telefoniczne: +48 693 559 505
Dostępność i dostawa
Wysyłka w ciągu: 48 godzin
Cena przesyłki:
0
Kurier0
Kod kreskowy:
EAN:
5901902004583
Bartolini Makaron Proteinowy Z Ciecierzycy Penne Bezglutenowy BIO 250 g to wyjątkowa propozycja dla miłośników roślinnych składników i posiłków o wysokiej zawartości białka. Wyprodukowany w 100% z ekologicznej mąki z ciecierzycy, makaron ten nie zawiera glutenu, co sprawia, że jest idealny dla osób stosujących dietę bezglutenową.
Kształt penne z charakterystycznymi prążkami sprawia, że makaron doskonale zatrzymuje sosy, nadając potrawom pełni smaku i wyjątkowej konsystencji. Świetnie komponuje się on z różnorodnymi dodatkami, zarówno tymi warzywnymi, jak i z lekkimi sosami pomidorowymi, ziołowymi oraz pesto.
Dzięki naturalnej zawartości białka z ciecierzycy makaron stanowi dobry wybór dla osób aktywnych, wegan oraz wszystkich tych, którzy poszukują wartościowej alternatywy dla tradycyjnych makaronów. Jest on delikatny w smaku, co pozwala na tworzenie wielu kreatywnych kompozycji kulinarnych - zarówno tych na słodko, jak i na słono.
Podsumowując, Bartolini Makaron Proteinowy Z Ciecierzycy Penne Bezglutenowy BIO 250 g to doskonała opcja dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość i naturalność składników. Charakteryzuje się on wysoką zawartością białka, prostym składem bez zbędnych dodatków oraz wszechstronnym zastosowaniem w kuchni.
Parametry:
Składnik - 100 g (%RWS)
Wartość energetyczna - 1468 kJ/348 kcal (17%)
Tłuszcz - 4,1 g (6%)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g (4%)
Węglowodany - 51,6 g (20%)
- w tym cukry - 2,1 g (2%)
Błonnik - 9,9 g (-)
Białko - 21,2 g (42%)
Sól - 0,01 g (0%)
100 % ekologiczna mąka z ciecierzycy.
Może zawierać soję.
Sposób przygotowania
Przed spożyciem gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Ugotowany makaron odcedzić i przelać zimną wodą.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu (max 25°C), z dala od źródeł ciepła i promieni słonecznych.
Podmiot odpowiedzialny: P.P.H. Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock NIP: 5320001268
produkt wegański i ekologiczny
prosty skład bez sztucznych barwników
szybki w przygotowaniu
idealny do słodkich i wytrawnych dań
wysoka zawartość białka (21,2 g)
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.